Vybudujte si svou zoo aneb betonové ploty, jak je neznáte | Beves
Vybudujte si svou zoo aneb betonové ploty, jak je neznáte

Vybudujte si svou zoo aneb betonové ploty, jak je neznáte

Vybudujte si svou zoo aneb betonové ploty, jak je neznáte

Rozrostl se vám domácí chov zvířat spíše do velikosti menší zoo? Provizorně a narychlo vybudované výběhy přestávají po letech zvířatům stačit, chcete jim dopřát více prostoru, bytelnější ohrady a vůbec – celý váš pozemek by zasloužil jednotný, přesto vkusný ráz?

Betonové ploty představují bezúdržbové řešení, za které se nebudete stydět před žádnou návštěvou, která za vámi či vašimi zvířaty zavítá. Jsou to ploty, které se dají kompletně rozebrat a v případě potřeby přemístit. A hlavně – opravdu něco vydrží.

Ploty z betonu postavené na návětrné straně výběhu ochrání vaše ovce, kozy, ale třeba i lamy nebo poníky. Poskytne jim úkryt před nepříjemným počasím, v zimě před sněhem, v létě před sluncem. V jiné části ohrady pak můžete beton zkombinovat s drátěným plotem. Můžete díky tomu být i se společenštějšími druhy v bližším kontaktu.

Hluková bariéra a zázemí plně betonové ohrady prospěje zvířatům s hendikepem, která potřebují klid na rekonvalescenci, plašším jedincům nebo čerstvě narozeným mláďatům a jejich matkám.

Betonové ploty se skládají ze tří částí – z betonové desky, sloupků a koncových sloupků. Jsou vysoké od metru do dvou a půl metru v závislosti na počtu desek, které se umisťují nad sebe mezi sloupky. Nižší plot postačí domácím prasatům, husám, kachnám či surikatám. Vyšší je vhodnější pro daňky nebo pštrosy. Každé zvíře můžete podle potřeby a jeho nátury umístit do vlastního, na míru přizpůsobeného výběhu.

S našimi betonovými ploty můžete jednoduše vybudovat bezpečné zázemí, kde se bude vaše zvířectvo cítit dobře.