Podzim je ideální čas pro stavbu nového plotu | Beves
Podzim je ideální čas pro stavbu nového plotu

Podzim je ideální čas pro stavbu nového plotu

Na rozdíl od živého plotu lze betonový plot zakládat téměř kdykoliv. Proč si však přidělávat práci a hloubit základy ve třicetistupňových vedrech? Nebo naopak začínat s kopáním v mrazivém počasí? Konec léta je ideálním obdobím, kdy obehnat pozemek novým oplocením. Počasí nedosahuje extrémů, rozdíly teplot mezi dnem a nocí nebývají tak markantní jako na jaře či na podzim.

Proč betonový plot? Sousedé po letních dovolených přijeli domů, jejich děti se vracejí do školy a v domě tráví většinu času. V ulici se zvýšil provoz, světlomety protínají čím dál dotěrnější tmu.

Zatím je ale babí léto, a proto není od věci investovat energii a čas do projektů, které přinesou ovoce napřesrok. Ať už v podobě zvýšeného soukromí či snížení hluku a prašnosti na vaší zahradě. Nebo v podobě bezúdržbových kotců a výběhů pro zvířata či krytého prostoru pro auto. Využití betonových plotů takřka nezná hranic.

Můžete vybírat ze čtyř barev, z šedé, hnědé, pískovcové či grafitové. Teplé barvy vás i za chladných večerů přenesou do vzdálených zemí, připomenou vám saharský písek nebo hliněné hradby marockých ulic. Oproti tomu šedé a grafitové barvě jako by se vyhýbalo znečištění.

Vyberte si dekor, díky kterému váš betonový plot vynikne.

Pokud byste chtěli vztyčit plot mezi svým a sousedovým pozemkem, ponořte se nejprve do spleti paragrafů stavebního zákona. Stavba plotu se obejde bez stavebního povolení či ohlášení i bez souhlasu souseda, pokud maximální výše plotu nepřesáhne dva metry. Podmínkou je jeho průhlednost, což zajišťuje například vzor žaluzie. V opačném případě můžete neprůhledný plot nechat narůst jen do výšky 1,2 metru.

Betonové ploty Beves jsou elegantní a mají jednoduchou montáž.

Příznivé klimatické podmínky nebudou trvat věčně, vyberte si proto pro ohraničení svého pozemku tu nejlepší variantu, kterou představují naše betonové ploty. Pokud je to možné, vyplatí se podobu i výšku plotu se sousedy předem konzultovat. Vyvarujete se případných půtek.